Viulublogi

Tervetuloa Viuluviikarin Viulu-blogiin!

Viulu-blogissani jaan monipuolista tietoa kaikesta, mikä liittyy viuluun tai viulunsoittoon.

Kerron viuluvinkkejä soittajille, jotka ovat juuri aloittaneet viulunsoiton ja niille, jotka vasta haaveilevat viulunsoitosta. Olen huomannut monilla internetin keskustelupalstoilla, että aloittelevat viulistit kaipaavat apua viulun viritykseen, viulun jousen käsittelyyn, viulun puhdistamiseen jne. Viulutarvikkeet tuottavat myös päänvaivaa. Usein aloittelevaa viulistia neuvotaan väärin. Tästä Viulu-blogista saat luotettavaa tietoa viulun käsittelystä.

Annan myös soitto-ohjeita aloittelijoille.

Niille, jotka jo osaavat itsenäisesti soittaa viulua tai jotka opiskelevat pätevän viulunsoiton opettajan ohjauksessa tämä Viulu-blogi tarjoaa jatkossa kattavan linkkihakemiston kaikesta viuluun liittyvästä. Viululinkkien määrää lisään tasaisesti.

Kirjoitan myös juttuja, joiden aiheina ovat muun muassa viulut ja viulutarvikkeet, viulistit, konsertit, viulunrakennus, viulukilpailut, musiikkikoulutus, viulukoulut jne. Käsittelen jutuissani kaikenlaista viululla soitettavaa musiikkia. Klassinen musiikki ja viihdemusiikki kulkevat blogissani käsikädessä.

Esittelen myös muita jousisoittimia sekä tarpeen mukaan instrumentit, jotka nousevat esille esimerkiksi viulistin duettojen, orkesterisoiton ja kvartettien yhteydessä.

Viulu ja viulumusiikki ovat pääosassa tässä Viulu-blogissa.

Voit halutessasi kommentoida juttuja ja esittää viuluun liittyviä kysymyksiä. Otan mielelläni vastaan myös viuluun liittyviä vinkkejä.

Tervetuloa uudelleen viulumaailmaani!

T. Viuluviikari