Silent Night


Tässä sinulle joulun tunnelmiin Silent Night viululla soitettuna. Silent Night on joululaulu, jonka kaikki tuntevat ja joka soi viululla erityisen kauniisti.

YouTubesta löytyy Silent Night -video, jolla arvostettu viulisti ja viulupedagogi Paul Huppert soittaa ja opettaa soittamaan Silent Night -joululaulua viululla.

Paul Huppert kirjoittaa myös englanninkielistä blogia, jossa hän opettaa viulunsoittoa.

Jos olet aloittelija, tämä laulu on sinulle vielä liian vaikea. Silent Night -laulusta löytyy aloittelijan näkökulmasta nuotteja, jotka on helpompi soittaa kuin tämä versio, mutta Paul Huppert soittaa kauniisti, ja aloittelevan viulistin on hyvä kuunnella alusta asti laadukasta viulumusiikkia.

Sormitukset eivät ole tällä opetusvideolla aloittelijaa suosivia, eikä opetuksessa tällä näytevideolla mennä vielä kovin pitkälle, mutta aloittelijankin kannattaa kuitenkin katsoa tämä viuluvideo, koska video antaa mallin siitä, kuinka viulua soitetaan, millainen on viulun soittotekniikka ja mikä istuttaessa on oikea viulun soittoasento.

YouTuben video on näyte OnlineLessonVideos.com sivuston viulunsoiton maksullisesta opiskelumateriaalista. Christmas songs for violin, volume 1 -materiaalista löytyvät Silent Night ja kaksi muuta joululaulua Deck The Halls sekä The First Noel täydellisenä oppimateriaalina, joka soveltuu parhaiten viulisteille, jotka ovat soittaneet viulua vähintään vuoden ja mielellään muutaman vuoden, riippuen tietysti soittajan yksilöllisestä taitotasosta ja oppimiskyvystä.

Katso YouTubesta Paul Huppertin soittama Silent Night video.

Musiikin iloa jouluusi!