Viulukotelo


Viulun oikea säilytys on tärkeä asia. Viulu kannattaa säilyttää ja kuljettaa hyvässä viulukotelossa. Ilmatiivis viulukotelo on paras vaihtoehto.

Äärilämpötilat tai nopeat lämpötilan vaihtelut eivät tee hyvää viululle. Viulua olisi säilytettävä mahdollisimman tasaisessa lämpötilassa. Aina se ei tietenkään ole mahdollista, koska viulua joutuu kuljettamaan hyvin erilaisissa sääolosuhteissa. Varsinkin siitä syystä kannattaa hankkia laadukas viulukotelo.

Kun kosteus- ja lämpöolosuhteet vaihtelevat, viulu kannattaa säilyttää kotelossa sisätiloissakin. Itse säilytän viulua aina viulukotelossa, koska kotelossa viulu on suojassa myös pölyltä ja kolhuilta.

Noin 4o euroa on hinta, jolla voi jo saada aivan kelvollisen viulukotelon. Varsinkin lasten oppilasviulun säilytyksessä on tärkeintä, että kotelo suojaa viulua kylmältä, kosteudelta ja kolhuilta. Viulistit, jotka soittavat viulua ammatikseen, vaativat myös viulukotelolta korkeaa laatua. Viulua musiikkikaupasta ostaessasi tulet automaattisesti ostaneeksi myös viulukotelon, koska viulun kuljetus on hankalaa ilman koteloa. Musiikkikaupassa viulu saatetaan toisinaan myydäkin pakettitarjouksena koteloineen ja muine tarvikkeineen. Usein kuitenkin viulu, jousi, kotelo jne. ostetaan erikseen. Muista ostaa oikean kokoinen viulukotelo viulun koon mukaan.

Jos viulukotelossa ei ole erillistä viulua suojaavaa kangasta tai peitettä, voit ottaa käyttöön jonkin puhtaan ja pehmeän kankaan, jolla voit hellävaroen suojata viulusi kotelossa varsinkin kuljetuksen ajaksi. Monissa viulukoteloissa tällainen suojapeite on valmiina.

Itselläni on vuosia sitten ostettu viulukotelo, jonka vaihtamista olen harkinnut. Jos sinä tarvitset uutta viulukoteloa, voit ostaa sen esimerkiksi seuraavista musiikkikaupoista, joista voit netissä tilata kotelon kotiisi:

Soitin Laine

MILLBROOK MUSIIKKI OY

Thomann

Käytä hakusanoja tai linkkejä, joissa lukee esimerkiksi kotelot ja pussit tai valitse ensin jousisoittimet ja sitten viulukotelot.

Voit halutessasi etsiä viulukoteloa myös tämän Viulu-blogin linkeistä, tuosta oikealta osastosta Viulut ja musiikkikaupat. Viulukoteloita saattaa myös löytyä lähimmästä musiikkikaupastasi, varsinkin jos siellä myydään myös viuluja. Useimmat musiikkikaupat myös tilaavat tuotteita asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Kuvan Riboni viulukotelo yllä on Cremonalaisen Maurizio Ribonin laatukotelo, jota tällä hetkellä myy Soitin Laine. Riboni kotelossa on muun muassa tilaa neljälle jouselle, kannen kokoinen nuottitasku, kosteusmittari ja selkäreppuhihnat. Viulukotelon hinta on 590 euroa.

Viulukoteloita on tarjolla eri hintaisia ja joka makuun. Tärkeintä on, että säilytät ja kuljetat viuluasi kotelossa.