Ilya Grubert

Ilya Grubert (Илья Груберт) on viulisti, jonka syntymäkaupunki on Riga. Ilya Grubert aloitti opintonsa E. Darzinin musiikkikoulussa. Erittäin lahjakas nuori Grubert jatkoi 14-vuotiaana viulunsoiton opintojaan kuuluisien venäläisten opettajien, Yuri Yankelevich ja Zinaida Gilel, johdolla. Myöhemmin Ilya Grubert opiskeli viulunsoittoa Moskovan Konservatoriossa opettajanaan viuluvirtuoosi Leonid Kogan.

Kansainvälinen Jean Sibelius -viulukilpailu oli ensimmäinen kilpailu, jossa Ilya Grubert (Neuvostoliitto) vuonna 1975 sai kansainvälistä menestystä saavutettuaan kilpailussa toisen palkinnon. Vuonna 1978 Ilya Grubert voitti ensimmäisen palkinnon sekä Genovan Paganini-kilpailussa että Moskovan Tshaikovski-kilpailussa.

Ilya Grubert on arvostettu viulisti, jonka ura on ollut menestys. Ilya Grubert on esiintynyt useiden tunnettujen orkesterien solistina ja konsertoinut sekä opettanut ympäri maailmaa. Ilya Grubert asuu ja opettaa Hollannissa.

Ilya Grubert on esiintynyt usein Suomessa. Jos sinulla on tilaisuus poiketa Sibelius-Akatemiassa (Pohjoinen Rautatiekatu 9, 00100 Helsinki) 02.02.2010 - 03.02.2010, pääset nauttimaan viuluvirtuoosin mestarikurssista. Ilya Grubertin Mestarikurssi Viulisteille on Sibelius-Akatemian tilaisuus, johon on vapaa pääsy. Lisätietoa mestarikurssista saat Sibelius-Akatemiasta.

Lisätietoa Ilya Grubertista löydät viulistin viralliselta kotisivulta.

Voit myös halutessasi katsoa ja kuunnella YouTube-videon, jolla viulistit Илья Груберт ja Ахан Меирбеков esittävät kauniin dueton (kuvassa yllä Meirbekov ja Grubert).